מורינגה - רקע כללי
מקורו של צמח המורינגה הוא בהודו, שם הוא גדל ומשמש בדרך המסורתית במשך אלפי שנים כתוסף תזונתי התורם לבריאות הגוף. על פי הרפואה ההודית המסורתית, ה Ayur-Veda, המורינגה נתפס כמרכיב מהותי בבריאות הגוף והוא משמש לריפוי כ-300 מחלות. במדינות מרכז אפריקה, היות שהמורינגה יחסית זול לגידול ומצד שני עשיר בויטמינים ומינרלים, משמש הצמח לתגבור תזונתי באזורים נחשלים. שימוש נפוץ נוסף במדינות מרכז אפריקה במורינגה הוא לטיפול בנשאי HIV ולתגבור חלב אם אצל מניקות.
הצמח גדל בעיקר באזורים טרופיים באזורים הקרובים לקו המשווה כיוון שמבחינת אקלים ותנאים סביבתיים אזורים אלו נותנים לו את התנאים האופטימליים לגידול. בישראל אנחנו מגדלים את צמח המורינגה, הידוע בשם “מורינגה ערבה”, על אדמת ים המלח. האדמה העשירה במינרליים מקנה לצמח המורינגה שלנו את הערכים התזונתיים הגבוהים בעולם.
תהליך הייצור והמוצרים המופקים מצמח המורינגה
בתהליך הייצור מוקפד ואיכותי, שעומד בכל האישורים והתקנים המחמירים, אנחנו מפרקים את הצמח לחלקיו השונים מהם מפיקים את מוצרי מורינגה ערבה רק מחלקי הצמח וללא שום תוספות חיצוניות. חלקי הצמח מהם מפיקים תוספי תזונה הם הזרעים של הצמח והעלים שלו.
בתהליך הייצור אנו מפרידים מהצמח את הזרעים, אותם טוחנים ומהם מפיקים כמוסות אבקת זרעי מורינגה ערבה המשמשים כתוסף תזונה. מהזרעים מפיקים גם בכבישה קרה את שמן מורינגה המשמש בעיקר לצרכים קוסמטיים אך מקושר גם לצרכים בריאותיים. אנו מפרידים גם את העלים כמובן, מהם מפיקים אבקת עלי מורינגה ערבה המשווקת כאבקה בתפזורת להוספה למזון, משקאות או שייקים. אבקת העלים נארזת גם בכמוסות ומשווקת כתוסף תזונה הידוע בשם כמוסות אבקת עלי מורינגה ערבה. תמצית אבקת העלים גם היא מופקת מעלי המורינגה והיא מיועדת בעיקר לילדים, שמעדיפים נוזל על פני כמוסות.
אז מה יש במורינגה שעושה טוב לאנשים?
בצמח המורינגה יש 46 נוגדי חמצון – יותר מכל מזון אחר, 36 נוגדי דלקת, 19 חומצות אמינו ו-12 ויטמינים ומינרליים. לצמח רשימת ערכים תזונתיים ארוכה ועשירה, הבולטים שבהם הם של ויטמין E, ויטמין D סידן, מגנזיום, ברזל, אשלגן וחלבון. המורינגה עשיר בחומרים בעלי תכונות בריאותיות כגון: ויטמינים, קרוטנואידים, פוליפנולים, חומצות פנוליות, פלבנואידים, אלקלואידים, גלוקוסינולטים, איזוטיוציאנטים, טנינים וספונינים.
רשימת ערכים תזונתיים חלקית בצמח המורינגה (נמדדו במורינגה ערבה)
רשימה חלקית של הערכים התזונתיים ל 100 ג’ אבקת עלים:
חלבון 27 ג’
כלורופיל 4.3 ג’
סידן 1620 מ”ג
מגנזיום 494 מ”ג
ברזל 19 מ”ג
ויטמין B6 630 מ”ג
ויטמין C 42.5 מ”ג
ויטמין E 448 מ”ג
ויטמין D3 15.2 מ”ג
אומגה 3 2341 מ”ג

שימושים נפוצים – איזה מוצר מורינגה מתאים לאיזה שימוש
בשל היותו של הצמח עשיר בויטמינים מינרלים ונוגיד חימצון יש הצורכים אותו כסופר פוד לניקוי רעלים לחיזוק מערכת החיסון או כהשלמה לתזונה היומית שלהם בשייקים או במאכל.
בשל התכונות הבריאותיות שלו – ובהם אנטי ויראלי, אנטי בקטריאלי ואנטי אלרגני, – יש הצורכים אותו להקלה בבעיות רפואיות שונות.
בהקשר של שימושים בריאותיים, למורינגה מחקרים רבים המופיעים בכתבי עת נחשבים בעולם המחקר, וקושרים את הצמח להשפעות חיוביות שונות, חלק במחקרים מעבדתיים, חלק קליניים בבעלי חיים וחלק בבני אדם.
גם ברמת העדויות שמגיעות אלינו לאחר שימוש במורינגה ערבה, אנו נחשפים למגוון רחב של בעיות בריאות בהם מעידים הלקוחות שלנו על השפעה חיובית, ניתן לקרוא על המנעד הרחב של ההשפעות החיוביות הן בבלוג והן בסיפורי ההצלחה אצלנו באתר.
אם להתמקד בהשפעות החיוביות העיקריות לפי חלקי הצמח ומוצרי מורינגה השונים המופקים ממנו, ניתן לחלק זאת כך:
עלי המורינגה – (מהם מופקים המוצרים אבקת עלי מורינגה ערבה וכמוסות אבקת עלי מורינגה ערבה) – משמשים בעיקר להורדת כולסטרול, לחץ דם, סכרת סוג 2, הגברת חלב אם אצל מניקות, איזון בלוטת התריס, דלקת פרקים ודלקות בכלל.
זרעי המורינגה – מהם מפיקים את השמן להזנת העור והשיער בשימוש חיצוני, ובשימוש פנימי יש מחקר המקשר אותו לחומרים אנטי-סרטניים.
בנוסף מפיקים מהם את כמוסות אבקת זרעי מורינגה ערבה הידועות בעיקר בהקשר של אסתמה
ו- COPD.
תופעות לוואי למורינגה, מידע כללי, מינונים והוראות
- מוצרי מורינגה ערבה מאושרים ע”י משרד הבריאות וה FDA האמריקאי.
- קפסולות המורינגה-ערבה הן צמחיות ולכן מתאימות לצמחונים ולטבעונים (לא ג’לטין).
- מומלץ להשתמש באבקת עלים כדי לערבב עם כל מיני מוצרי חלב, עם סלטים ושייקים.
אבקת העלה אינה מסיסה, ולכן לא מומלץ לערבב עם מים.
- אם אתם צורכים כל סוג של תרופה, הקפידו להשתמש במוצרי המורינגה במרחק של שעתיים מהתרופה.
- אם אתם נתקלים בתופעות לוואי בימים הראשונים לנטילת התוסף (כגון: פריחה, שלשולים, כאבי ראש ואי נוחות) – אלה הן תופעות לוואי של דטוקסיפיקציה של הכבד והם נעלמים לאחר כ -5 ימים.
- המינון המומלץ בכמוסות אבקת עלי מורינגה הוא לטיפול: 2 קפסולות בבוקר ו-2 בערב. למניעה: 1 בבוקר ו-1 בערב.
- האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ רפואי ואינו מהווה תחליף לכל ייעוץ וטיפול רפואי.
- במקרה של מחלה אין להפסיק קבלת טיפול רפואי או להימנע מקבלת הייעוץ הרפואי הנדרש.
- חל איסור שימוש במורינגה לנוטלי קומדין ולחולי היפוגליקמיה (ייצור עצמי מוגבר של אינסולין).
- יש לשמור על מרחק של שעתיים מתרופות מרשם.
מקווים שעשינו לכם סדר לגבי הצמח הנפלא הזה, ואם יש לכם שאלות נוספות – מוזמנים לפנות אלינו כאן
