מורינגה וחלב אם
הקשר בין מורינגה וחלב אם
חשיבות ההנקה לתינוק הנולד, הגדל ומתפתח ידועה ואף מוכחת באינספור מחקרים חדשות לבקרים. ההנקה היא הנורמה בכל הקשור להאכלת תינוקות, ועל אף שיש בעולמנו המודרני שלל אפשרויות האכלה אחרות, כנראה שלעולם לא יהיה תחליף אמיתי להאכלת תינוק בחלב אימו.
ישנם מצבים בהם אמהות מניקות נזקקות לתמיכה בתהליך ייצור החלב שלהן, משלל סיבות, לכן במאמר הזה רצינו להכיר לכם את עץ המורינגה, זה שיש לו לא מעט תכונות מרפא ואחת משמעותית במיוחד לענייננו: הוא מסייע טבעי לחלוטין להגברת ייצור החלב. הקשר בין מורינגה וחלב אם הוא קשר שהוכח לאורך השנים, ובמדינות רבות כבר משתמשים בו, מתאילנד ועד הוואי.
המאפיין המרכזי של מורינגה
לעץ המורינגה יש אמנם כמה מאפיינים חשובים, אולם החשוב שבהם (לפחות מבחינת האם המניקה) הוא התכונה הגלקטוגוגית שלו. במילים אחרת, עלי מורינגה עוזרים לנשים מניקות להעלות את רמת הפרולקטין, ותורמים באופן דרמטי לתהליך ייצור החלב. הוא מכיל ויטמינים, חומצות שומן וגם חומצות אמינו חיוניות שמאפשרות לנו לייצר חלבון. המאפיינים האלה בהחלט הופכים אותו למרכיב חיוני שעוזר לנשים רבים שאולי רוצות מאוד להניק את הרך הנולד, אך מתקשות לעשות את זה מסיבות שונות ומגוונות.
מה מראים המחקרים?
הקשר בין מורינגה וחלב אם נבחן גם במחקרים, ואלה מחזקים את מה שאנחנו כבר יודעים על העץ הטרופי הזה. למשל, מחקר רחב היקף בחן את ההשפעה של מתן 2 קפסולות (350 מ”ג) מדי יום, שלוש פעמים ביום. הקפסולות ניתנו לנשים עוד במהלך הלידה, מכניסתן לשבוע ה-35 ועד שלושה ימים לאחר הלידה. במקביל החלה בדיקת כמות החלב כבר מהשעה השישית לחייו של הילד, והיא בוצעה מדי ארבעה שעות. המדידה הזו התבצעה בסך הכל 10 פעמים, עד 46 שעות מהלידה. המדידות בוצעו גם על קבוצת הביקורת והתוצאות היו ברורות: נשים שנטלו את קפסולות המורינגה ייצרו יותר חלב. אל הקצב המהיר התלוותה גם המסקנה שהמורינגה עוזר לייצור כמות גדולה יותר של חלב אם.
תופעות לוואי ומינונים
אז המחקרים תומכים ונראה כי מורינגה משפיע על כמות חלב האם ועל קצב הייצור שלו, אבל השאלה המתבקשת היא האם (ואילו) תופעות לוואי קיימות. גם כאן הבשורה חיובית, שכן אין כל הוכחה מחקרית לכך שנטילת מורינגה מובילה לתופעות לוואי כאלו ואחרות. ההשפעה היחידה שנמצאה, מעבר להשפעה על ייצור חלב האם כמובן, היא על רמות הסוכר בגוף. עם זאת, הירידה ברמת הסוכר מאפיינת גם תרופות וקפסולות אחרות, ובסך הכל מדובר בפתרון בטוח לשימוש.
המורינגה זמינה לשימוש בשתי צורות מרכזיות: כמוסות (2 כמוסות, פעמיים ביום) או אבקת עלים (חצי כפית, פעמיים ביום), ואת ההשפעות שלו נרגיש בדרך כלל בתוך כמה ימים בלבד, כך שמדובר במענה מהיר ואיכותי לאחת הבעיות שמטרידות את האימהות החדשות יותר מכל.
המאמר מוגש בשיתוף עם ורד לב- יועצת הנקה IBCLC ונטורופתית N.D.